arch/ive/ief (2000 - 2005)

In gesprek met Michael Albert (Zmag)
by posted by han Thursday January 10, 2002 at 05:42 PM

Het netwerk Z-net stelt zich voor als "een gemeenschap van mensen die zich inzetten voor verandering". Dit netwerk bestaat in de VS sinds een tiental jaar rond de publicatie Z-magazinne (maandblad) en de website www.zmag.org. Onder de leden van het netwerk is de meest bekenden Noam Chomsky. Michael Albert is webmaster van het netwerk en uitgever van het magazine.

Dinsdag 15 januari :
conferentie / debat over de participatieve economie als een alternatief voor de kapitalistische globalisering.
20u
plaats : ULB, gebouw S, zaal Dupréel, Avenue Jeanne, 1050 Brussel


Woensdag 16 januari
Conferentie / Debat : De beweging voor een andere globalisering na 11 september in de coördinatie
20 u
lokaal CNCD , 9 quai du Commerce, 1000, Bruxelles (Métro Yser)

Michael Albert en Z-net

Het netwerk Z-net stelt zich voor als "een gemeenschap van mensen die zich inzetten voor verandering". Dit netwerk bestaat in de VS sinds een tiental jaar rond de publicatie Z-magazinne (maandblad) en de website http://www.zmag.org. Onder de leden van het netwerk is de meest bekenden Noam Chomsky. Michael Albert is webmaster van het netwerk en uitgever van het magazine.
Michael werkte een project uit voor een alternatieve economie gebaseerd op op de verschillende ervaringen van participatieve democratie en zelfbeheer uit het verleden en het heden. de basis van zijn theorie es vernieuwde niet sectaire kritiek op het marxisme en de libertaire traditie.
Hoe voert ook een permanente reflectie over de beweging tegen de kapitalistische globalisering en publiceerde verschillenden artikels over haar perspectieven en objectieven.
Hij publiceerde ook meerdere artikels over de media en over alternatieve media.
Michael ALbert zal deelnemen aan een seminarie georganiseerd door de universiteit van Grenoble, maar we slaagden erin om de hem even te doen afwijken van reisroute en verwelkomen hem in Brussel op 15 en 16 januari.
Hij zal in Brussel enkel conferenties geven een deelnemen aan enkel vergaderingen.

meer info : http://www.zmag.org