arch/ive/ief (2000 - 2005)

OffZien tijdens Brugge 2002
by OffZien Tuesday January 08, 2002 at 12:54 AM
info@offzien.be

Nadat Bart Caron de Bruggelingen warm gemaakt had voor Brugge 2002 Culturele hoofdstad van Europa, en er vele Brugse projecten werden ingedien, bleek het volgens Hugo De Greef toch allemaal "niet in het programma te passen", met andere woorden: het zal niet genoeg opbrengen. Bepaalde projecten waarvoor ze zelf mensen hadden aangesproken, werden zelfs geweigerd met het commentaar "dat ze teveel volk zouden weghalen van de betalende evenementen". Zegt dit genoeg? De jonge vereniging OffZien wil deze en andere projecten steunen en bundelen onder één logo, zonder zich daarom expliciet af te zetten tegen Brugge2002, maar als een echte 'off scene'.

OffZien tijdens Brug...
offzienlogo.jpg, image/jpeg, 1024x268

Hoe rijk- en goedgevuld het programma van Brugge 2002 ook mag zijn, er leeft en bruist nog heel wat NAAST deze officiële scène.

OffZien - een vzw in oprichting - schaart zich met man en macht rond de doelstelling om aan al deze projecten een forum te geven en alle creatievelingen een kans te bieden hun ding te doen in plaats van tijdens het heuglijke jaar 2002 in de culturele vergeethoek te geraken.

OffZien wil geïnteresseerde kunstenaars een waaier aan extra mogelijkheden bieden om hun creaties in een 'zijdelings' voetlicht te plaatsen - 'off scene' - maar daarom niet minder belangrijk, niet minder goed.

De vereniging wil dit doen via het aanreiken van logistieke faciliteiten, zoals bijvoorbeeld het ter beschikking stellen van ruimte, en via het aanbieden van een herkenbaar logo, zodat alle individuele projecten kunnen herkend en erkend worden als een groter geheel, als een gebeuren dat er even onmiskenbaar staat als het officiële Brugge 2002.
We hopen via de vereniging creatieve geesten met elkaar in contact te brengen, waardoor als vanzelf weer nieuwe ideeën en projecten kunnen ontstaan, die onder de noemer OffZien een surplus aan mogelijkheden krijgen.

OffZien zal zich profileren en bekend maken via de plaatselijke en nationale pers en permanent tegenwoordig zijn op de website www.offzien.be, waar onderandere ook de agenda te raadplegen zal zijn en waar men als sympathisant onze doelstellingen zal kunnen onderschrijven.

Het is een spontaan ontstane vereniging, waarvan alle leden eensluidend achter het concept staan en ze mag noch elitair, noch politiek getint zijn.

Het moge duidelijk zijn dat OffZien een meerwaarde wil geven aan Brugge en er op gericht is dit gedachtegoed na (Brugge) 2002 verder te zetten.

Momenteel hebben reeds ondermeer de verenigingen Kunstkring Kringkunst en Vzw Schilders en Behagers (specifiek met hun website voor kunstenaars Xpose) hun steun en actieve medewerking toegezegd.

Meer info? info@offzien.be