arch/ive/ief (2000 - 2005)

Grensacties in Aaken
by mara Wednesday December 12, 2001 at 12:50 AM

Duitse demonstranten houden vanaf vandaag een grenscongres in Aaken om uitreisverbod en andere ondemocratische preventieve maatregelen aan te klagen.

Onder het motto 'in beweging blijven' en 'nieuwe wetten en oude grenzen', begon op dinsdag een grenscongres in Aaken, als protest tegen de overheidspogingen om het antikapitalistisch protest de mond te snoeren door ondemocratische maatregelen op te leggen : sommige Duitse activisten worden een uitreisverbod oplegd, hetgeen in strijd is met het vrije verkeer van personen. In Duitskland kan je tijdelijk een uitreisverbod krijgen bijvoorbeeld om nu naar België te gaan.
Volgens de lokale pers in Aaken, zouden er zo'n 3000 politieagenten worden ingezet aan de grens van België en Duistsland, om de grensoverschreidende acties in toom te houden.
De Duitse overheid heeft brieven opgestuurd naar activisten met ontmoedigende waarschuwingen.
"Um zu vermeiden, dass sie sich der Gefahr präventiver polizeilicher Maßnahmen im Rahmen der Gefahrenabwehr (bis hin zur Zurückweisung an der deutsch-belgischen
Grenze) oder strafprozessualer Maßnahmen aus Anlass der Begehung von Straftaten im Rahmen der demonstrativen Aktionen aussetzen, legen wir ihnen hiermit nahe, sich nicht
an den o.g. Aktionen zu beteiligen." (Rechtschreibfehler im Original)
Bron : http://www.linkeseite.de/Texte/rh/rh0015.htm