arch/ive/ief (2000 - 2005)

Rede van de Zweedse Minister-President Göran Persson verstoord
by EU For The People Friday October 19, 2001 at 01:51 PM
euforthepeople@gmx.net

Op donderdag 18 Oktober werd een speech van de Zweedse premier Presson verstoord. aktievoersers-sters eisten o.a. het vrijlaten van alle politieke gefangenen.

18.10.2001: Rede van de Zweedse Minister-President Göran Persson verstoord

De Zweedse Minister-President Göran Persson is vandaag tijdens zijn rede op de Humboldt universiteit in Berlijn die in het kader van de "Humboldt speeches over Europa" stond gestoord. Aktievoerders-sters eisten de onmiddelijke vrijlating van alle politieke gevangenen en het afbreken van "Fort Europa". De reden voor de aktie was het brutale optreden van de zweedse politie tegen aktievoerders-sters tijdens de EU-top in Göteborg in juni van dit jaar. Daarbij werd door politie-agenten voor het eerst op tegenstander-sters van de neo-liberale globalisering met scherp geschoten. Afgelopen Dinsdag werden in Zwden opnieuw mensen gearresteerd i.v.m. de akties tijdens de EU-Top in Göteborg.

Ongeveer 20 tot 30 mensen rolden spandoeken uit en stoorden de rede van Persson met spreekkooren en meegebrachte lawaaierige instrumenten. De veiligheidsdienst reageerde vrij rustig en de Humboldt universiteit heeft de politie er niet bijgehaald, er werd dan ook niemand gearresteerd.


Website EU For The People:
http://euforthepeople.tripod.com

Mailinglist:
http://groups.yahoo.com/group/euvoordeburger