arch/ive/ief (2000 - 2005)

Schulden. Wie wordt er beter van?
by WELZIJNSZORG - Jan Kint Wednesday October 17, 2001 at 11:56 AM
jankint@welzijnszorg.be Welzijnszorg vzw, Huidevetterstraat 165, 1000 Brussel

Schulden. Wie wordt er beter van ? Voer mee actie tegen foute praktijken in de financiele wereld. Een aantal praktijken bij het kredietverlenen drijven mensen in armoede. Welzijnszorg klaagt aan en voert aktie.


Schulden. Wie wordt er beter van?

Een deel van de financiƫle sector hanteert bij het kredietverlenen praktijken waarbij mensen in armoede gedreven kunnen worden: opdringerige kredietreclame, vlotte leningen, harde inning ...
De jaarlijkse campagne tegen armoede van Welzijnszorg spreekt de federaties uit de sector hier op aan. Welzijnszorg voert actie tegen deze misbruiken.
Steun de actie en stuur een actiekaart of mail.
De actiekaarten kan je bestellen via de website. Maar je kan de actie ook per mail voeren. Stuur volgende boodschap naar de Belgische Verenging van Banken en naar de Beroepsvereniging voor Krediet.
We vragen je om de tekst volledig en correct over te nemen, hij is (juridisch)gewikt en gewogen. Welzijnszorg zal de actie verder opvolgen en de federaties aan tafel brengen om concreet te werken aan het verscherpen van de gedragsregels.

Meer informatie kan je vinden op http://www.welzijnszorg.be.
of bij Welzijnszorg, Huidevetterstraat 165, 1000 BRUSSEL.


mailadressen:

abb-bvb@abb-bvb.be
secr@ucp-bvk.be

tekst actiemail:

Vanuit mijn solidariteit met armen en kwetsbaren in de samenleving wil ik mijn verontwaardiging uiten.
Een deel van de financiele markt duikt steeds weer op in problematische dossiers van schuldoverlast.
Sommige kredietmakelaars en specifieke banken en verzekeringsgroepen hanteren bij het aanbieden en verstrekken van kredieten praktijken die mensen in armoede en schuldoverlast kunnen drijven.
Ik vraag met aandrang dat u uw deontologische code zou aanscherpen en bij al uw leden de naleving ervan afdwingt.Het is de hoogste tijd om ethischer om te springen met deze problemathiek.
Ik steun dan ook de campagne van Welzijnszorg die ondermeer ijvert voor strengere politieke maatregelen om kredietverstekkers nauwer te controleren en te reglementeren. Ik vraag dat uw federatie daaraan constructief meewerkt. Dit deel van de finaciele sector uitzuiveren is in ieders belang.