arch/ive/ief (2000 - 2005)

De Nar (anarchistisch actieblad) nr.169 vers van de pers!!
by De Nar Sunday October 14, 2001 at 10:48 PM
narredax@joymail.com 0475/22.73.65 De Nar VZW, Postbus 136 - 3000 Leuven 3

Het nieuwe nummer van De Nar is uit. Na een betrekkelijk lange vakantie zijn we er terug ingevlogen en het resultaat mag er zijn.

Er wordt veel aandacht besteed aan de actualiteit: de nieuwe oorlog, de gebeurtenissen in Genua (geen herhaling, maar vooral aanvullende discussiestukken). Naar gewoonte ook enkele vaste rubrieken, actienieuws zoals je het nog niet zag, een voortzetting van de nationalismediscussie, een boekbespreking en tot slot vele lezersbrieven.

Maar het ‘piece de resistance' is de 32 paginadikke brochure "Het ei van Durruti". De ondertitel luidt: "Na de top van Laken: naar een libertair alternatief". Het gaat dus over de rol van libertairen in de nieuwe protestbeweging en wat we ermee moeten aanvangen. Hiervoor zijn een aantal zeer goede artikels vertaald van onder andere Starhawk, Naomi Klein, Serge Halimi,... Er worden concrete voorstellen naar voor geschoven vanuit verschillende hoeken zonder veel te herkauwen. Het is dus een mooie collage van artikelen die je zeker moet gelezen hebben.

Het ei van Durruti: laat het niet rotten, laat het openbarsten!!!

De Nar ?
De Nar - anarchistisch actieblad, verschijnt zeswekelijks en poogt een afwisseling te bieden tussen anarchistische theorievorming en actienieuws. De Nar wil relevante informatie brengen voor mensen die zich terugvinden in uitgangspunten zoals solidariteit, basisdemocratie, zelfbeheer, directe actie, … en bekijkt dit alles vanuit een antiautoritaire hoek. De Nar wil een rol spelen in het ondersteunen van buitenparlementaire groepen/bewegingen en de discussies die hier rond gevoerd worden. In ons streven naar een wereld gebaseerd op wederzijdse hulp en tegen elke vorm van politieke of economische repressie, zullen we eveneens oog hebben voor uitingen van alternatieve cultuur en het neerhalen van alle sociale barrières tussen individuen.
De Nar zal verkocht worden op de toekomstige acties en betogingen (o.a. Gent, BXL,...) en is verkrijgbaar op verschillende punten in alle grootsteden. Je kan ook een gratis proefnummer vragen via post, internet of telefonisch en dan krijg je het zo opgestuurd. De vorige nummers zijn ook nog altijd verkrijgbaar. Een nieuw nummer kost 70 frank, een oud geven we voor een vrije bijdrage (let wel op de portkosten AUB). Voor 550 frank krijg je 8 nummers per jaar (voor het buitenland 650).

DE NAR,
PB 136,
3000 LEUVEN 3
TEL: 0475/22.73.65
narredax@joymail.com
http://WWW.DENAR.YUCOM.BE