arch/ive/ief (2000 - 2005)

Groningen: 15 Okt. Informatie-avond Collectief van Bezorgde Studenten
by EU Studenten Friday October 05, 2001 at 09:16 PM
eustudenten@gmx.net

Naar aanleiding van de bezetting van de aula van het Academiegebouw op 3 september is een discussie losgebarsten over de invloed van het bedrijfsleven op het hoger onderwijs. Het CvB is blij dat zijn actie zoveel heeft losgemaakt in de academische gemeenschap.

Groningen: Collectief van Bezorgde studenten (CvB) kondigt nieuwe actie aan.

Naar aanleiding van de bezetting van de aula van het Academiegebouw op 3 september is een discussie losgebarsten over de invloed van het bedrijfsleven op het hoger onderwijs. Het CvB is blij dat zijn actie zoveel heeft losgemaakt in de academische gemeenschap. Tot daadwerkelijke veranderingen heeft dit echter nog niet geleid. Daarom wil het CvB haar werk voortzetten. Het Collectief wil door middel van flyers, posters, advertenties en andere informatiekanalen zoveel mogelijk mensen informeren over de invloed van het bedrijfsleven op het hoger onderwijs. Aansluitend hierop wil het CvB de gevolgen van het handelsakkkoord GATS op het hoger onderwijs belichten. Op de WTO top in Quatar in november kan een akkoord gesloten worden waardoor onderwijs een vrij verhandelbare dienst wordt. Dit zal als gevolg kunnen hebben dat het Nederlandse bekostigingssysteem dat alleen voor door de overheid erkende onderwijsinstellingen geldt, verdwijnt. Straks zijn de enige Masters topmasters. Hierdoor wordt studeren onbetaalbaar! Het CvB organiseert op maandag 15 oktober een bijeenkomst waar iedereen die mee wil doen aan de actie kan komen om te helpen met voorbereidingen. Ook zal er dan meer informatie zijn over GATS en de gevolgen van de invloed van het bedrijfsleven.

De bijeenkomst vindt plaats in:
Op Drift, 1e drift (zijstraat van de Spilsluizen) 2,
Groningen.
Het begint op 15 Oktober om 20.00 uur

Mailinglijst van het Collectief van Bezorgde Studenten, een groep studenten uit Groningen die zich zorgen maakt over de invloed van het bedrijfsleven op het hoger onderwijs, het GATS akkoord etc:
http://groups.yahoo.com/group/cvb_grunn

Nederlandstalige Mailinglist Studenten en scholierenprotesten in de hele EU:
http://groups.yahoo.com/group/int-scholieren-en-studentenakties