arch/ive/ief (2000 - 2005)

resultaat VS-aanvallen op Afghanistan : + 4.5 miljoen mensen met honger bedreigd
by Tom De Meester Thursday October 25, 2001 at 03:37 PM
tomdemeester@tiscalinet.be

Het World Food Program van de VN zegt dat in Afghanistan 7.5 miljoen mensen met de hongerdood bedreigd worden, een stijging met 4.5 miljoen sinds de bombardementen. De westerse mogendheden gaan over lijken, veel lijken, om de controle over de Kaukasische energierijkdommen te verwerven. Waar gaan we naartoe ?

Het World Food Program van de VN zegt dat in Afghanistan 7.5 miljoen mensen (ik herhaal het even voor u : 7.5 MILJOEN MENSEN !) met de hongerdood bedreigd worden ! Vóór de militaire operaties van de VS waren er 3 miljoen mensen in Afghanistan afhankelijk van voedselhulp. Volgens de Norwegian Church Aid zijn 60% van de gezinnen in de gebieden waar de organisatie actief is 'extreem kwetsbaar'.

Hoewel het aantal met honger bedreigde Afghanen door de bombardementen bijna verdubbeld is, is de import van voedselhulp meer dan gehalveerd, van 50.000 ton per maand, naar 20.000 ton per maand, zegt de VN.

Maar onze paarsgroene regering heeft wel haar steun aan de VS-operaties bevestigd ... Wie nu nog zwijgt ...

Hier kunnen we ons toch niet vanaf maken met te pleiten voor meer controle van de politiek op de economie, voor een Tobin-taks, hier gaat het toch over de fundamenten van onze samenleving ? Of vergis ik me ? De grootmachten die in Eurazië hun energiebelangen veilig willen stellen, draaien er hun hand niet voor om om daarvoor een extra 4.5 miljoen mensen aan honger bloot te stellen (stel je voor : HONGER ! in een wereld waar als de rijkdom van de kapitalisten gelijk zou verdeeld worden, iedereen 100.000 ballen per maand zou krijgen, reken het maar na).