arch/ive/ief (2000 - 2005)

BBC-hypocrisie
by harpal Tuesday September 18, 2001 at 11:19 PM
harpalq@hotmail.com

Greg Dyke, de directeur van de BBC, heeft zaterdag zijn verontschuldigingen aangeboden voor het uitzenden van een live-discussieprogramma over de terroristische aanslagen van dinsdag.

BBC-directeur biedt verontschuldigingen aan


17/09/2001
LONDEN (reuters) -- Greg Dyke, de directeur van de BBC, heeft zaterdag zijn verontschuldigingen aangeboden voor het uitzenden van een live-discussieprogramma over de terroristische aanslagen van dinsdag.


In de uitzending van Question Time van afgelopen donderdagavond legden namelijk mensen uit het publiek op brutale wijze de schuld voor de aanslagen bij het buitenlands beleid van de Verenigde Staten. De voormalige Amerikaanse ambassadeur in Groot-Brittannië, Philip Lader, barstte bijna in tranen uit toen zijn pogingen om zijn bedroefdheid over de gebeurtenissen over te brengen overstemd werden door anti-Amerikaanse slogans uit het publiek.

In een verklaring zegt Dyke: ,,Achteraf bekeken was het ongepast om zo snel na de aanslagen al zo'n debat uit te zenden. Ik wens mij dan ook te excuseren tegenover allen die zich hierdoor beledigd voelen.''

©Copyright De Standaard

Spijtig genoeg is die Lader niet echt beginnen te bleiten. Kwam hij tenminste echt hypocriet over