arch/ive/ief (2000 - 2005)

D14-Antwerpen: goed op weg naar Brussel!
by Jef Heyvaerts Sunday September 16, 2001 at 02:12 PM
antwerpen@d14.be 0486/967447 p/a Wolstraat 7, 2000 Antwerpen.

D14-Antwerpen werd opgericht na een druk bijgewoonde herdenking van de moord op Carlo, het aansluitende debat (ooggetuigen uit Genua) resulteerde in de feitelijke oprichting van een regionaal D14-comité.

D14-Antwerpen nu echt van start!

Op 20 augustus jl. kwamen er meer dan 200 mensen de moord op Carlo Giuliani herdenken op de Grote Markt te Antwerpen. Het aansluitende debat (met ooggetuigen uit Genua) werd een voltreffer: bijna 100 mensen waren snel gewonnen voor de oprichting van een regionaal D14-comité.

Op 7 september ging dan de eerste Algemene Vergadering door waar wij wéér ongeveer 80 mannen en vrouwen (ook veel jongeren!), militanten binnen tal van derdewereldorganisaties en vakbonden, mochten verwelkomen.
Gisteren is de eerste stuurgroepvergadering in een ééndrachtige, positieve sfeer verlopen. Er werd o.a. beslist om mee op te roepen voor de manifestaties te Luik (21 en 22/9), de sirene-CD van de vredesorganisaties - tegen de militarisering van Europa - zal ook in Antwerpen weerklinken op 19/10 en ... we roepen de deelnemende organisaties nu al op om initiatieven uit de grond te stampen voor een ‘betogingmarathon' op zaterdag 1 december.
Vanaf heden zullen wij ook een kalender van allerhande initiatieven coördineren en deze dan regelmatig via e-mail verspreiden naar onze Antwerpse contactadressen.

Volgende Algemene Vergadering D14-Antwerpen op donderdag 27 september te 20u. in de Groene Waterman Kelder, Wolstraat 7 te Antwerpen.
Agenda: Financies, Onderschrijvende organisaties, Betogingmarathon,...

Op de vergadering werd bekendgemaakt dat het nieuwe boekje "Dit Europa willen wij niet" (Marc Vandepitte) eerstdaags in omloop zal gebracht worden. Meer info in de Groene Waterman-boekhandel.

Ten laatste vannacht verschijnt onze oproep voor de ondersteuning van de manife(e)staties te Luik.

Hartelijke groet vanuit Antwerpen,
Jef Heyvaerts – D14-Antwerpen.