arch/ive/ief (2000 - 2005)

ACTIE VOOR MUMIA ABU-JAMAL
by FRIENDS OF MOVE BELGIUM Monday September 10, 2001 at 05:26 PM
pterryn@yahoo.com

Op 15 september wordt er betoogd tegen de nakende executie van de Afro-Amerikaanse journalist Mumia Abu-Jamal

EMERGENCY ACTION ALERT!
DEATHWARRANT SIGNED!
INTERNATIONAL DAY OF ACTION: SATURDAY SEPTEMBER 15th
THE TIME IS NOW!
Massive Demonstration in Philadelphia and around the World


Op 17 augustus ll. vond in Philadelphia een rechtzitting plaats waarbij de verdediging van Mumia Abu-Jamal nieuw bewijsmateriaal wilde voorleggen dat de onschuld van haar client moet aantonen. Het belangrijkste element betreft de bekentenis van huurmoordenaar Arnold Beverly waarin hij stelt de moordenaar te zijn van Daniel Faulkner. http://www.refuseandresist.org/mumia/2001/050801beverly.html
Ook Mumia Abu-Jamal zelf en zijn broer hebben een verklaring afgelegd die de onschuld van Mumia staven. De rechtbank heeft geweigerd om de nieuwe elementen te horen en de verdediging tot 7 september de tijd gegeven om in schriftelijke conclusies uit te leggen waarom de vraag naar een nieuwe zitting gegrond is. De Openbare aanklager krijgt tot 21 september de tijd om erop te antwoorden. De kans dat die
zitting er komt is echter gering. Er is reeds een executie bevel tegen Mumia Abu-Jamal ondertekend en het uitstel dat in '99 werd toegekend wordt wellicht binnenkort ingetrokken.
Daarmee komt de executie van Mumia Abu-Jamal erg dichtbij.
Zowel de Belgische regering als het Europees Parlement hebben in de zaak al een standpunt ingenomen. (http://www3.europarl.eu.int/omk/omnsapir.so/pv2?PRG=DOCPV&APP=PV2&LANGUE=NL&SDOCTA=8&TXTLST=3&POS=1&Type_Doc=RESOL&TPV=PROV&DATE=020498&PrgPrev=PRG@TITRE|APP@PV2|TYPEF@TITRE|YEAR@98|Find@%64%6f%6f%64%73%74%72%61%66|FILE@BIBLIO98|PLAGE@1&TYPEF=TITRE&NUMB=8&DATEF=980402)
Ook Amnesty International meent dat Mumia Abu-Jamal geen eerlijk proces heeft gehad. (http://www.amnestyusa.org/abolish/reports/mumia/)

ACT NOW! Onderneem alle mogelijke stappen om de nakende executie van deze overigens zeer getalenteerde en gevierde journalist (http://www.mumiabook.com/mumia/PRODUCTS.htm)
te verhinderen en de eis om een nieuw en rechtvaardig proces kracht bij te zetten. In elk normaal land zou Mumia Abu-Jamal onmiddellijk vrijgelaten worden maar in de Verenigde Staten is onschuld niet noodzakelijk de beste verdediging.
Vandaar de oproep om massaal te demonstreren op 15 september 2001 met de volgende eisen:
- Laat Arnold Beverly getuigen in de rechtbank!
- Geef Mumia Abu-Jamal een nieuwe hearing
- Laat Mumia aanwezig zijn in de rechtzaal
- FREE MUMIA ABU-JAMAL, HE'S INNOCENT!

voor meer details: http://users.pandora.be/peter.terryn/alert.html