arch/ive/ief (2000 - 2005)

Communisten beschuldigd van fascisme?
by Johan Sunday September 02, 2001 at 11:45 PM

Het CDA, de Christen Unie, Groen Links, de PvdA en de VVD noemden de nota vluchtelingenproblematiek van de Verenigde Communistische Partij (VCP) shockerend, ophitsend, luguber, verwerpelijk, populistisch, onmenselijk, eenzijdig en uit op stemmenwinst over de rug van vluchtelingen.

De VCP stemde in mei vanzelfsprekend voor de komst van asielzoekers in de gemeente Scheemda, maar in zijn vluchtelingennota wijst de VCP de opvang in een asielzoekerskamp af en zegt de VCP de voorkeur te geven aan verspreide opvang in woonhuizen. Het CDA en Groen Links vonden het zelfs nodig om de communisten te vergelijken met rechts-extremistische partijen. VCP-fractievoorzitter Engel Modderman verliet daarop de raadsvergadering: „Dat ze mij hier voor fascist hebben uitgemaakt, vergeef ik hen nooit meer."

De VCP heeft een vluchtelingennota geschreven die tot doel heeft duidelijk te maken vanuit welke uitgangspunten de VCP-fractie de vluchtelingenproblematiek in de gemeente Scheemda zal benaderen. Een gedachtewisseling over deze nota bleek niet mogelijk te zijn. De gehele raad achtte het kennelijk nodig om een frontale aanval op de VCP uit te voeren. Het was al snel duidelijk dat alle partijen van te voren overleg hierover hadden gevoerd en tot deze gezamenlijke aanpak hadden besloten. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurt en het zal ook wel niet voor het laatst zijn.

Lees verder... http://www.dewaarheid.nu/aug01/vcp_scheemda.htm