arch/ive/ief (2000 - 2005)

Herdenkingsactie te Oostende
by Bulldozer Netwerk Oostende Sunday August 19, 2001 at 03:10 PM
to_arne@hotmail.com 0473 532 494

Overal in Europa wordt op maandag 20 augustus het brute politiegeweld tijdens de manifestaties naar aanleiding van de G8-top van Genua herdacht. Eén maand na de moord op een actievoerder tijdens deze top voert het Oostendse Bulldozer-netwerk een ludieke herdenkingsactie aan het Italiaanse Vice-consulaat in de Archimedesstraat 17 te Oostende.

Persbericht

OOSTENDE

Herdenkings- actie !
Bulldozer Netwerk herdenkt Politiegeweld tijdens top Genua

Overal in Europa wordt op maandag 20 augustus het brute politiegeweld tijdens de manifestaties naar aanleiding van de G8-top van Genua herdacht.

Eén maand na de moord op een actievoerder tijdens deze top voert het Oostendse Bulldozer-netwerk een ludieke herdenkingsactie aan het Italiaanse Vice-consulaat in de Archimedesstraat 17 te Oostende.

Als blijk van protest tegen de pogingen om democratische manifestaties te criminaliseren deponeren we een "lijk" aan de ingang van het Consulaat. Ook zal een internationale protest-tekst van de anti-globaliseringsbeweging overhandigd worden.

Democratisch Alternatief Bulldozer komt op voor het recht om op een vreedzame, geweldloze wijze democratisch protest te uiten tegen de globalisering van de armoede. Daarom roepen we iedereen ook op om deel te nemen aan het manifeest voor een eerlijker wereldhandel dat op 6 september 2001 doorgaat te Brugge.

AFSPRAAK:
Maandag 20 augustus om 14.30 uur
Aan de ingang van het Italiaanse vice-Consulaat
Archimedesstraat 17, 8400 Oostende
(Industriepark, nabij het vroegere Sunair-gebouw)

Pers- contact: Arne Baillière, GSM 0473/ 532 494