arch/ive/ief (2000 - 2005)

Petitie: tot ondersteuning van een referendum over het verdrag van Nice
by EU For The People Saturday August 11, 2001 at 07:18 PM
euforthepeope@firemail.de

De Franse versie van deze petitie is sinds enige tijd op de EU pagina van de Belgische Indymedia te vinden. Hier de Vlaamse versie.

Petitie: tot ondersteuning van een referendum over het verdrag van Nice in alle EU landen.

EU besluiten en verdragen gaan aan de wil van de burger voorbij. Iedere keer als burgers rechtstreeks geconsulteerd worden, zoals in Denemarken of Ierland, wordt duidelijk hoe ontevreden velen met de ontwikkeling van de Europese Unie zijn. Toch weigeren de EU leiders hardnekkig om zich door de bevolking te laten kontroleren. Aan deze situatie moet zo snel mogelijk een einde komen, zodat de snelle ontwikkeling naar een ongekontroleerde diktatoriale superstaat wordt gestopt. Met deze petitie voor een referendum over het verdrag van Nice in alle EU landen, als onderdeel van een brede kampagne voor een "EU voor de burgers", willen we deze ontwikkeling verhinderen en onze eis naar demokratische strukturen onderstrepen. Zowel het referendum in Ierland als het referendum in Denemarken toonden aan dat tussen datgene wat EU bureaukraten in Brussel en EU politici besluiten en datgene wat de kiezers, in de landen waar ze mochten stemmen, willen, een hemelsbreed verschil bestaat.

Daarom eisen wij dat niet alleen in enkele landen maar in heel de EU een referendum plaats vindt over fundamentele vragen die de Europese eenheid betreffen, zoals bijvoorbeeld het verdrag van Nice.

Bovendien is de eis voor een referendum naar Iers model slechts een eerste stap in de ontwikkeling van demokratische strukturen binnen de EU. De eis voor een algemeen referendum zien we als een duidelijke afkeuring van de tot nu toe heersende anti democratische besluitvorming binnen de EU comissies. Wij roepen daarom iedereen op om duidelijk halt toe te roepen aan de van de burger vervreemde EU bureaukratie en hen te dwingen om voor de invoering van verdere ingrijpende maatregelen en verdragen eerst werkelijk demokratische strukturen in te voeren.
De onder de EU vlag steeds duidelijker wordende diktatuur van de grote bedrijven moet gestopt worden voor het te laat is. Wij eisen daarom een referendum in alle EU landen over het verdrag van Nice. Dit referendum moet op eerlijke en demokratische wijze plaatsvinden, zonder dat belastingsgeld wordt ingezet om stemmen te winnen. Belastingsgeld mag alleen gebruikt worden om de oproep om te gaan stemmen te bekostigen. De uitkomst van het referendum moet door de EU landen gerespekteerd worden en moet worden omgezet in de nationale wetgeving.

______________________________________________________________________
Met mijn handtekening sluit ik mij bij de bovenstaande petitie aan

Naam:
Straat:
Postcode/ Woonplaats:
Land:

U kan getekende petities opsturen naar :
European Union For The People
c/o R. Schuijlenburg
Hauptstraße 143
D-58332 Schwelm
Duitsland

Of in het engels online ondertekenen: http://www.petitiononline.com/eupeople/petition.html