arch/ive/ief (2000 - 2005)

Groot feest op vooravond G8
by Mara Thursday July 19, 2001 at 12:38 PM

In Genua werd er gisteren door duizenden een groot feest gehouden op de muziek van Manu Chao.

In Genua werd er gisteren door duizenden een groot feest gehouden op de muziek van Manu Chao.
De concertavond, dat plaatsvond aan het strand op het plein van het convergentiecentrum, werd ingeleid door een populaire Italiaanse groep die krachtig opriep tegen het huidige fascisme in Italie. Hieraan merk je dat veel Italianen niet alleen naar Genua zijn afgezakt om zich te verzetten tegen de G8, maar ook om zich tegen het Berlusconi regime te verzetten.
Voor veel Italianen is dit weekend in Genua de eerste grote tegenbetoging tegen de Italiaanse superkapitalist Berlusconi en de extreem rechtse Bossi.

Hoogtepunt van de avond was het "benefiete" concert van Manu Chao.
Hoewel enkele mensen teleurgesteld waren dat ze toch 10.000 lire moesten betalen (zo'n 220 BF), om de kosten van de organisatie te drukken, werd er een enorm groot feest gehouden tot in het holst van de nacht.
Manu Chao, die in Werchter maar 1 uur mocht spelen, gaf hier in Genua het beste van zichzelf gedurende 2,5 uur.
Na 1.5 uur Manu Chao, werd het concert onderbroken door een oproep voor de grote vluchtelingenbetogingen die vandaag zal plaatsvinden in Genua. Toen de band nadien overschakelde naar de nummers van Mano Negra, zorgde dit voor vuurwerk op het plein.
Leuk detail : toen er op een bepaald moment een grote militaire helikopter met grote faren over het plein vloog, schenen de mannen van de concertbelichtingen gewoon terug naar de helikopter.