arch/ive/ief (2000 - 2005)

De joggende president
by ho Tuesday June 12, 2001 at 10:02 PM

Europa verwacht hoog bezoek. De president van de Verenigde Staten van Amerika, Georges Jr. Bush, bezoekt Spanje en België voordat hij naar Gotenburg afreist.

Europa verwacht hoog bezoek. De president van de Verenigde Staten van Amerika, Georges Jr. Bush, bezoekt Spanje en België voordat hij naar Gotenburg afreist. Daar wordt het Zweeds Europees voorzitterschap met een topvergadering van de EU, afgesloten.

Bush zou ook België doen, omdat daar het Europees voorzitterschap wordt opgevolgd. Bovendien ligt in België het NAVO-hoofdkwartier. Daar gaat hij morgen naar toe.
Bush wil met zijn aanwezigheid het belang van de Amerikaanse politiek en diplomatiek benadrukken in Europa. De omstreden man geniet namelijk niet overal evenveel respect in Europa: los van zijn binnenlandse politiek, de manier waarop hij aan de macht is gekomen, zijn vooral zijn houding t.o.v. de milieuconventies en zijn militaire plannen heikele punten.

Los van dit alles, komt Bush ook naar Brussel om een eindje te joggen in het Park Cinquantenaire.
Hij wil onder de Belgische triomfboog van het Belgisch koloniaal tijdperk lopen. Is dit een van zijn megalomane dromen, of zou dit een PR stunt zijn?
Wanneer hij precies gaat joggen, is niet echt bekend.
Maar waag het niet om je ergens een hele nacht in een boom te verstoppen met eigen wapenarsenaal (roomtaart of fototoestel). De kans bestaat dat je hardhandig zal worden aangepakt door zijn veiligheidsdiensten.

Een beter alternatief is op woensdagochtend mee actie te voeren aan het NAVO- hoofdkwartier. Het is toegelaten door de autoriteiten.
Vanavond waren er reeds 2000 mensen bijeengekomen aan de Amerikaanse Ambassade om hun mening t.ov. Bush te tonen.

Zin in nog meer acties?
Reis gewoon mee met Bush naar Gotenburg dit weekend.
Meer nieuws vind je op onze zustersite : Indymedia Sweden