arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush Gezocht in Brussels
by bushwanted Tuesday May 29, 2001 at 07:28 PM

12 Juni om 18 uur: Demonstratie op het Amerikaanse Ambassade te Brussel. 13 juni: Demonstratie op het NAVO hoofdkwartier (Brussel).

www.geocities.com/bushwanted
Home | Laatste nieuws | Contact | Oproep tot actie | Gezocht Poster

Bush Gezocht in Brussels: Oproep tot Actie


12 Juni om 18 uur: Demonstratie op het Amerikaanse Ambassade te Brussel.
13 juni: Demonstratie op het NAVO hoofdkwartier (Brussel).

Niet Gouvernementele Organisaties verenigen zich in protest tegen Bush.

Volgende Niet Gouvernementele Organisaties (voorlopige lijst op 25/05) hebben beslist een gezamenlijke protestdemonstratie te organiseren naar aanleiding van de komst - op 13 juni 2001 -van George W. Bush, naar Brussel.

Alle ondertekenende organisaties wensen met deze manifestatie hun ongerustheid te uiten over het feit dat de Amerikaanse President op tal van terreinen - waaronder dat van het klimaat, de mensenrechten, de ontwapening en de globalisatie van de economie - internationale afspraken negeert of verbreekt.

Elke organisatie zal hierbij uiteraard eigen klemtonen leggen, maar zijn verbonden door één centrale gedachte: 'Bush moet internationale akkoorden respecteren!'

De initiatiefnemers roepen op om op DINSDAG 12 Juni om 18 uur te demonstreren voor de gebouwen van de Amerikaanse Ambassade te Brussel, Regentschapslaan 27, 1000 Brussel.

11.11.11
ACAT
Amnesty International
Attac Francophone
Attac Vlaanderen
Bond Beter Leefmilieu
Broederlijk Delen
CODEWES/CADTM
Coordinationdes ONG pour les droits de l'enfant
Défensedes enfants international - Belgique
Forum voor Vredesactie
Greenpeace Belgium
Humanistisch Verbond
Inter Environnement Wallonië
Nederlandstalige Vrouwenraad
Oxfam Solidariteit/Solidarité
Oxfam Wereldwinkels
Réseau Financement Alternatif
Voor Moeder Aarde
W.W.F

13 juni: Demonstratie op het NAVO hooffdkwartier.


De voorbije maanden heeft iedereen zich aardig druk gemaakt rond het desastreus beleid van de Amerikaanse President Bush. Het is duidelijk dat internationale afspraken de nieuwe President koud laten, en hij zijn beleid laat dicteren vanuit de hoofdkwartieren van o.a. de petroleum en wapenindustrie.

Op woensdag 13 juni is George Bush te gast op het NAVO hoofdkwartier te Brussel, waar hij zal vergaderen met de Staatshoofden van 'ons' (sic) Westers bondgenootschap. De ontwikkeling van Star Wars staat hier prioritair op de Amerikaanse agenda.

MANIFESTATIE

Dit is duidelijk een topontmoeting die we niet ongemerkt voorbij konden laten gaan. Onder het ordewoord "respecteer internationale afspraken" roept een ongewone coalitie NGO's op tot een geweldloze demonstratie.
Op dit ogenblik zijn dit o.a. 11.11.11., Attac, Bond Beter Leefmilieu, Forum voor Vredesactie, Greenpeace, Inter Environment Wallonie, Oxfam Solidariteit en Voor Moeder Aarde.

Het wordt een korte mars op het NAVO hoofdkwartier met een duidelijke boodschap voor de Staatshoofden en President Bush. Alle organisaties en deelnemers worden uitgenodigd om bordjes te maken rond het thema van de internationale afspraken. Hierbij kan iedereen uiteraard gebruik kunnen maken van de poster in bijlage met een eigen invulling.

We verwachten tegenbetogers vanuit o.a. de financiele wereld, de olienijverheid en het militair industrieel complex die hun verwelkomingsfeestje voor hun President verstoord zien.

De deelnemers aan de actie zullen uitgenodigd worden om een "geweldloze engagementsverklaring" aan te gaan, daar de aard van de actie een strikte geweldloze opstelling (zowel verbaal als fysiek) noodzaakt van alle deelnemers.

Internet:

We hopen internet maximaal te kunnen gebruiken om een succes te maken van deze actie.

Updates van bijvoorbeeld de preciese plaats en tijd van afspraak op woensdagmorgen 13 juni krijg je via onze website http://www.geocities.com/bushwanted/
E-mail kan naar:bushwanted@yahoo.co.uk



Email for more info
var yviContents='http://us.toto.geo.yahoo.com/toto?s=76001076&l=NE&b=1&t=991157197';yviR='us';yfiEA(0);geovisit(); 1