arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dagvaarding IMC Ohio
by IMC Print #5 Monday May 21, 2001 at 04:11 PM
imc-print@lists.indymedia.org

Dagvaardiging IMC Ohio Valley door IMC Global

Dagvaardiging IMC Ohio Valley
door IMC Global

Op 8 Mei ontving de eigenaar van de Ohio Valley IMC domeinnaam (ovimc.org) een dagvaardiging om voor een Ohio Volksjury te verschijning komende vrijdag en om de server log informatie voor één bepaald artikel, dat werd gepubliceerd op hun open-publishing nieuwslijst, te overhandigen. Deze ontwikkeling komt na het FBI bevel dat IMC Seattle aanspoorde om server logs te overhandigen, ook met betrekking tot publicaties op één van de nieuwslijnen.

In tegenstelling tot het gerechtelijk bevel gericht aan IMC Seattle, werd de dagvaardiging voor Ohio Valley niet onder zegel uitgereikt en het server log verzoek sloeg maar op één enkele post in plaats van twee hele dagen website verkeer.

De post in kwestie op het IMC Ohio Valley bevat, wat zou geïnterpreteerd kunnen worden als, een impliciete bedreiging aan het adres van Cincinnatie Politie Agent Steve Roach. Op 7 Mei, werd Agent Roach in beschuldiging gesteld door een volksjury van Hamilton County, Ohio, voor Moord door verwaarlozing en obstructie van officiële zaken voor zijn rol in de dood van Timothy Thomas op 7 April. Indien hij wordt veroordeeld voor beide zaken, kan hij een gevangenisstraf van maximaal negen maanden krijgen. De dood van Thomas, de recentste in een serie moorden op jonge zwarte mannen door de politie van Cincinnatie, lokte een golf van protest uit in de stad. De beslissing van de volksjury wordt door velen gezien als een lichte berisping en heeft bijkomende protesten uitgelokt. De eigenaar van ovimc.org is momenteel in consultatie met advocaten en andere activisten die betrokken zijn bij het recente federale verzoek voor de logs van de IMC Seattle site.

Volgens een post op het IMC Ohio Valley is het verzoek zinloos, daar de "speciaal geschreven programmatuur [voor de site] geen IP logs , of andere opspoor informatie, bijhoudt."