arch/ive/ief (2000 - 2005)

Quebec Stad demonstranten nog steeds in de cel
by IMC Print #5 Monday May 21, 2001 at 04:09 PM
imc-print@lists.indymedia.org

Quebec Stad demonstranten nog steeds in de cel door IMC Orlando, print team

Quebec Stad demonstranten nog steeds in de cel
door IMC Orlando, print team

Na 17 dagen in de Orsainville gevangenis, werd Jaggi Singh, intussen beroemd voor zijn ontvoering zonder reden, vrijgelaten op een borgtocht van $3000. Rechter Laurent Dubé legde Jaggi verbod op om nog enige demonstratie te organiseren of een megafoon te hanteren. Jaggi overweegt beroep aan te tekenen tegen deze maatregelen. Jaggi´s proces is gepland voor 4 Juni.
Hij was niet de laatste FTAA demonstrant die nog in de cel zat. Tot op heden zitten nog steeds 6 mensen vast in de Orsainville gevangenis, Vaughn Barnett, inwoner van Fredericton, inbegrepen. Hij werd gearresteerd nadat hij over het hek was geklommen op de laatste dag van de top. Vaughn kon zijn borg wel betalen, maar hij beschouwt zijn arrestatie als onwettig en stelt dat hij werd gedwongen om een bekentenis te ondertekenen.

De andere 5 gevangenen zijn leden van de Germinal groep die op weg naar Quebec Stad werden gearresteerd. Volgens de traditionele media trof de politie schokgranaten, vuurpijlen, slingers, rookbommen en verschillende andere, niet nader geïdentificieerde, zaken aan in het voertuig van de groep, waarmee ze volgens dezelfde bron van plan zouden zijn geweest de muur neer te halen. De politie en de media schilderden de groep af als terroristen in het bezit van explosieven. De politie had de groep geïnfiltreerd in een grootschalige undercover operatie tijdens de maanden leidend naar de top. In totaal werden 7 leden gearresteerd, maar slechts 5 van hen zitten nog vast.

<I>Voor meer informatie over de politieke gevangenen in Quebec Stad, zie: http://www.quebeclegal.org/.</I>