arch/ive/ief (2000 - 2005)

Help Cedric
by yvan brys Friday May 04, 2001 at 12:27 AM
yvan.brys@advalvas.be 0474/94.15.84 congresstraat 41 2060 antwerpen

Een icq-vriend van mij heeft een probleem: hij wordt gepest op school omdat hij homo is. Hij is 18 jaar en zit op een school in de buurt van Lier.

Een icq-vriend van mij heeft een probleem: hij wordt gepest op school omdat hij homo is. Hij is 18 jaar en zit op een school in de buurt van Lier. Homofobe ettertjes schelden hem uit en doen dat ook op zijn LooknMeet (dat is een mini-website waarop je jezelf kunt voorstellen en waarop mensen berichtjes kunnen nalaten). Hij gaat erover praten met de directie en de plaatselijke holebi-jongerengroep probeert hem ook te helpen. Maar ook jij kan iets doen: ga kijken naar zijn LooknMeet (http://www.looknmeet.com/cerom) en lees wat er in zijn guestbook staat (klik op 'view my guestbook').

Je zal misschien schrikken, maar bedenk dat hij nog harder geschrokken is want het gaat rechtstreeks tegen hem... Wat ik jou wil vragen is: klik op 'sign my guestbook' en vul een berichtje in waarin je hem je steun betuigt. Je weet zelf wel iets te bedenken om hem een hart onder de riem te steken. Hij weet dat ik je deze mail stuur, dus hij verwacht ook jouw steun. Nog één ding: val die homofobe ettertjes niet aan, bedenk dat ze zijn LooknMeet lezen en dat hij met die gastjes op dezelfde school zit. Cedric rekent op jou! En bedenk: je hoeft niet persé een email-adres in te vullen. Dat maakt het voor jou misschien iets makkelijker. En als je toevallig hetero bent: zeg dat, het kan de ettertjes alleen maar meer overtuigen dat ze moeten ophouden met hun hatelijke onzin. Dat is vooral de bedoeling: dat ze merken dat Cedric heel veel steun krijgt.

En nog iets: Mieke Vogels (Agalev) wil dat homoseksualiteit in de eindtermen van het middelbaar onderwijs wordt opgenomen. Dat betekent dat elke school dan verplicht zal zijn om op een positieve manier over holebi's les te geven. Het is één van de eisen van Roze Zaterdag (nu zaterdag, 5 mei, info op http://www.blgp.be) en de ervaring van Cedric bewijst dat het hard nodig is! Dus allemaal meedoen aan de optocht, zaterdag om 14u30, vertrek op de Vismet in Brussel (plannetje te vinden op de website)