arch/ive/ief (2000 - 2005)

Grootste 1 Meifeest van het land
by webteam PVDA Monday April 30, 2001 at 10:48 AM
webteam@pvda.be

PVDA - 1 MEI 2001 Globalisering is het centrale thema op het 1 Meifeest van de Partij van de Arbeid. Wat is globalisering, wat zijn de concrete gevolgen? 1 Mei is ook muziek, sport, ontspanning... Keuze te over op het grootste 1 Meifeest van het land, in de hippodroom van Groenendaal, Hoeilaart, midden in de groene long van Brussel. http://www.pvda.be

PVDA - 1 MEI 2001
Globalisering is het centrale thema op het 1 Meifeest van de Partij van de Arbeid. Wat is globalisering, wat zijn de concrete gevolgen? 1 Mei is ook muziek, sport, ontspanning... Keuze te over op het grootste 1 Meifeest van het land, in de hippodroom van Groenendaal, Hoeilaart, midden in de groene long van Brussel.
http://www.pvda.be

Het volledige programma

11u Conferentie : De socialistische landen en de globalisering.
Met: Abelardo Curbelo, hoofd van de sectie Europa van het Departement Internationale Relaties van de Cubaanse Communistische Partij en met vertegenwoordigers van de Communistische Partij van Vietnam, van de Revolutionaire Volkspartij van Laos en van de Partij van de Arbeid van Noord-Korea.

12>18u Volkshuis: Een spetterende ontmoetingsruimte waar u heel de namiddag op een ludieke manier kennis kunt maken met de werking van de PVDA in de verschillende provincies. Uit elke provincie interviewen we een gemeenteraadslid of een verantwoordelijke, die de activiteiten presenteert en de stands toelicht.
Elke provincie stelt een culinaire specialiteit voor: Luikse wafels met peket, Augustijnerbier en vlaaien van tante Gusta, Afrikaans gemberbier, Koninkskes enz...

14>18u Meer dan 120 meter tafels met progressieve boeken (EPO-Boekenforum ). Een organisatie van EPO, De Groene Waterman en La Librairie Internationale.

14>18u (Open lucht en Sporttent)
Ponyrijden, Mountainbiken, Driewielers (voor kinderen van 3 tot 6 jaar), BMX-parcours (voor kinderen vanaf 4 jaar), Reuzetrampoline, Speleobox, Koersfietsen op rollen (van 12 tot 88 jaar), Kinderanimatie met de Pioniers: een kinderwereld met themakraampjes

14u Conferentie : Congo: van Kabila tot Kabila.
Met: Joachim Diana, hoofdredacteur van L’Avenir (belangrijkste Congolese krant) (onder voorbehoud), Jean-Baptiste Sondji, ex-minister van gezondheidszorg in Congo (onder voorbehoud) en Ludo Martens, voorzitter van de PVDA en auteur van Kabila en de Congolese Revolutie 1990-2001 (najaar 2001).

14u Conferentie: Nieuwe migratiestromen.
Met: Harpal Brar, hoofdredacteur van Lalkar (Indian Workers Association Londen), Tamila Yabrova (Communistische Partij van Oekraïne), Abraham Pedro Lopez, Nationaal Onderwijssyndicaat van Michoacan (Mexico), Joy De Guzman vice-voorzitster Migrante International (Filipijnen) • Moderator: David Pestiau, verantwoordelijke antiracistische afdeling PVDA.

14u Hernando Calvo Ospina over zijn nieuwe boek Bacardi Rum. Een occulte oorlog. (Op de 1ste verdieping: Debatruimte en bar)

14u Ontmoeting met Souha Béchara, verzetstrijdster uit Libanon. (Vrouwencafé Marianne)

14u Rap-schrijf atelier geanimeerd door twee leden van Starflam, dé rapgroep van België. (Jongerentent)

14u30 Fanfarrah. Multiculturele mobiele en swingende fanfare. (Gelijkvloers gebouw)

15u Souffrance en France… en in België. Sabien De Mont leidt een panelgesprek over stress op het werk. Zij interviewt arbeiders van Volkswagen, Belgacom en de Post over de toenemende werkdruk. (Auteur Christophe Dejours kan helaas niet aanwezig zijn). (Op de 1ste verdieping: Debatruimte en bar)

15u Q-Sign: Twee Marokkaanse meisjes uit Limburg brengen met hun schitterende stemmen soul en funk. (Vrouwencafé Marianne)

15u30 Afrikaanse modeshow, verzorgd door Fall Touré. (Gelijkvloers gebouw)

16u Conferentie : Welke weg voor de syndicale beweging in Europa?
Met Dimitris Agkaranakis, vertegenwoordiger van PAME (Griekenland), Emidia Papi, vertegenwoordiger van COBAS (Italië) en een ex-delegee van Clabecq• Moderator: Jo Cottenier (PVDA).

16u Conferentie : Verarmd uranium
Met Hervé Desplat, Frans soldaat, Patricia Rodriguez (Spanje), Christine Albdelkrim-Delanne, auteur van La sale guerre propre, Sara Flounders, auteur van The metal of dishonour, Davy Garland, Groot-Brittannië, Guido Fleurackers, Belgisch soldaat, slachtoffer, Costas Allyssandrakis (Griekenland), Fausto Schiavetto (Italië), Pol De Vos, AIB. • Moderator: Michel Collon (Solidair).

16u30 Maria Dolores Sexteto, swingende muziek uit Cuba. (Gelijkvloers gebouw)

16u30 Souha Béchara in gesprek met Maria McGavigan over haar boek Résistante. (Op de 1ste verdieping: Debatruimte en bar)

16u30 Studentenforum tegen de verklaring van Bologna (Jongerentent)
Vertegenwoordigers van studenten uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en België debatteren over de strijd voor een democratische universiteit in Europa.

19u Grote Meeting (Gelijkvloers gebouw)
Met: The Final FX Dance Company (breakdance) – Souha Béchara, over de toestand in het Midden-Oosten – 1 Meitoespraak door Nadine Rosa-Rosso, algemeen secretaris PVDA

21u30 Concert met Mousta Largo (Gelijkvloers gebouw )

22u30 Fuif met DJ Samuel (Gelijkvloers gebouw )