arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sfeerverslag JNM Congres
by JNM ers Thursday December 28, 2000 at 09:12 PM

Reacties op de eerste twee dagen van het congres in Vilvoorde: "Vree wijs, tof, gaaf, boeiend…" Allemaal uitingen hoe tof het congres wel is, maar bij het beter denkende gedeelte van de congresgangers krijgen we iets boeiender respons op de vraag hoe het congres beter kan, en wat er goed is dat behouden moet worden.

Reacties op de eerste twee dagen van het congres in Vilvoorde:
"Vree wijs, tof, gaaf, boeiend…" Allemaal uitingen hoe tof het congres wel is, maar bij het beter denkende gedeelte van de congresgangers krijgen we iets boeiender respons op de vraag hoe het congres beter kan, en wat er goed is dat behouden moet worden. Dankzij het DJ-contest dat wordt gehouden, een wedstrijd tussen de beste DJ's van de JNM, zit er voldoende afwisseling bij de muziekgenres, en heeft iedereen het naar zijn zin. Door het groeiend succes van dit contest, dat al een traditie is geworden, wordt er nu meer en langer gefuifd. En dat is niet altijd naar de zin van sommige "vroeg-gaan-slapen-gaan"-ers. Bij al de vorige congressen (of toch bijna) was er één grote slaapzaal waar iedereen moest in kunnen, en dan was het volgens sommigen een heel avontuur om je matje te bereiken, zeker als er al veel mensen liggen te slapen. Dit is meteen ook een pluspunt van dit congres. De slapers worden onderverdeeld in 4 kleinere slaapzalen en het is dus minder werk om tot bij je slaapzak te geraken, en dat je anderzijds ook minder gestoord wordt tijdens het dromen.
Nu vangen alle hoge bomen wind (niet als ze omgezaagd zijn) en hebben sommige hypocrieten altijd kritiek. En terecht, want om iedereen blij te houden moet de CulWG (de culinaire werkgroep) natuurlijk wel een inspanning doen. Aangezien sommigen niet zonder hun vette pensen en malse biefstukje kunnen, en door gebrek daaraan agressief worden, kan men natuurlijk de principes niet laten varen en toch vlees serveren. Dat voorstel is natuurlijk absurd. Maar zonder wind kan een boom niet recht groeien.
Over de rest en de organisatie, die volgens velen vlot verloopt, is iedereen het eens. Het thema van het congres, de jeugdbond van de toekomst, is wel toepasselijk voor het einde van het magische jaar tweeduust. De actie tegen GGO's moeten we nog afwachten, maar de sprekers zijn interessant genoeg om naar te luisteren, en discussies zijn niet uitgesloten. De sfeer zit er al in, na de tweede dag.