arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gastvrij Antwerpen in de startblokken!
by Gastvrij Antwerpen Tuesday November 14, 2000 at 12:04 AM
gastvrijantwerpen@pi.be 0476/849278

PERSBERICHT Gastvrij Antwerpen is een samenwerkingsverband tussen verschillende sociale- en vluchtelingenorganisaties en individuen die willen ijveren voor een gastvrije stad.

PERSBERICHT

Graag nodigen wij U uit op donderdag 16/11 om 10u30 in de foyer van het Zuiderpershuis, Waalsekaai 14 te Antwerpen, op de persontmoeting ter gelegenheid van de officiêle oprichting van Gastvrij Antwerpen.

Gastvrij Antwerpen is een samenwerkingsverband tussen verschillende sociale- en vluchtelingenorganisaties en individuen die willen ijveren voor een gastvrije stad.

Het wil een bundeling van krachten zijn die zich willen inzetten voor een gastvrij onthaal van vluchtelingen en buitenlanders in het algemeen in Antwerpen en omstreken.

Gastvrij Antwerpen wil opnieuw aanknopen bij de beste tradities van Antwerpse gastvrijheid. Wij kiezen in deze tijden van toenemende uitsluiting en onverdraagzaamheid, resoluut voor solidariteit en gelijkheid.

Tijdens de persconferentie willen wij een oproep lanceren naar alle Antwerpse democratische organisaties en Antwerpenaren om de platformtekst te onderschrijven en zich erbij aan te sluiten.

De persontmoeting zal worden opgeluisterd door muzikanten-zonder-papieren.
Eveneens zal een fotoreportage over "Wonen als mensen zonder papieren in Antwerpen" te bezichtigen zijn.

De volledige platformtekst én de onderschrijvende organisaties (waaronder ACOD, ACV, ACW, Agalev, Gastvrij Ekeren, Open Grenzen, Steunfonds Mensen Zonder Papieren, e.a.!) vindt U op http://home.pi.be/gastvrijantwerpen. Deze website is nog niet helemaal up-to-date, maar daar wordt aan gewerkt...

Gastvrije groeten uit Antwerpen!
GASTVRIJ ANTWERPEN