arch/ive/ief (2000 - 2005)

Schuld : Ya Basta !
by Grain de Sable Tuesday July 04, 2000 at 10:55 PM

Beroemdheden van over de hele wereld lanceren een e-mail actie ter attentie van Chirac, Blair, Clinton, ...

Internationale beroemdheden samen met miljoenen voorstanders van de kampanje jubilee 2000 lanceren een e-mail actie ter attentie van Jacques Chirac, Tony Blair, Bill Clinton en andere wereld leiders om hen te vragen de schuld van armste landen kwijt te schelden.

Bono, Youssou N'Dour, Thom York van Radiohead, All Saints, Ryuichi Sakamoto du Japon en de Italiaanse ster Jovanotti zullen een elctronische brief op hun website plaatsen opdat fans de boodschap zouden kunnen overdragen naar andere internauten op de gehele wereld.

De e-mail actie die toelaat om rechtsreeks e-mail berichten te sturen naar de wereld leiders is ook bereikbaar op de website van www.dropthedebt.org de website van activisten tegen de shuld. Deze website werd gebalanceerd gedurende de alternatieve top : "een andere wereld is mogelijk" van 24 juni in Genève.

Beroemdheden zullen proberen om het wereldrecord te breken, Jubilé heeft daarmee meer dan 22 miljoen elektronische petities nodig, en dat voor de de komende samenkomst van de wereldleiders van de G7 die doorgaat in Okinawa (Japan) op 21 en 23 julie 2000.

Desondanks de belofte van Chirac, Blair, Clinton en andere leiders maar ook de bureaucraten van de wereldbank en het IMF werd deze schuld nog steeds niet geannuleerd. Vandaag sterven 19.000 kinderen elke dag door gevolgen van deze schuld. Afrika betaald wekelijks 292 miljoen dollar aan het westen.

Uit : Grain de sable.
http://attac.org