arch/ive/ief (2000 - 2005)

Acties in Gent, Brugge en Antwerpen.
by Eric Goeman Tuesday, May. 30, 2000 at 2:40 PM

In Vlaanderen gebeuren er drie lokale Attac acties: in Gent, Brugge en Antwerpen.

In Brugge: op 7 juni is er een manifestatie aan een gebouw dat noemt "Die Beurze".
Dat gebouw behoorde vroeger aan de familie De Beurze en daar is "de beurs" begonnen. Er worden folders verspreid waarop opgeroepen wordt voor de acties van 8 en 10 juni. En een persontmoeting wordtgearrangeerd.

In Antwerpen: In Antwerpen doet men een actie op 7 juni aan alle bankgebouwen aan de Meir. Telkens wordt de tekst "WIJ BESCHULDIGEN" voorgelezen door een bekende Antwerpenaar uit de culturele scene. Folders worden verspreid om publi te maken voor de manifestaties van 8 en 10 juni. De lokale pers wordt ontvangen.

In Gent: In Gent wordt een manifestatie gehouden aan twee gebouwen, eerst aan de BBL en daarna aan Randstad. De twee zijn sponsors van de UNICE TOP.
Eerst wordt een "press-meeting" gearrangeerd om 14u met Erik Wesselius (CEO).
Om 15u gebeurt de manifestatie. De deelnemers zijn verkleed zoals op het schilderij "De Schreeuw" van Edvard Munch. Er wordt een grote vlag van de Europese Unie meegedragen: de sterren zijn vervangen door citroenen die uitgeperst worden en de logo's van de multinationale sponsors van de UNICETOP. Ook hier worden de folders verspreid.
Om 20u is er in de Fernandez-zaal van het ABVV-gebouw op de Vrijdagmarkt (2e verdieping) een meeting met ERIK WESSELIUS van CEO.

Eric Goeman
Attac Vlaanderen