Burgermedia in theorie & praktijk

Wanneer: zondag 17 februari 2008, 13u

Waar: Mediacentrum Indymedia.be

Haachtsesteenweg 51, 1210 Brussel
(metro) Kruidtuin/Botanique

Op zondag 17 februari stellen we een boek over burgermedia voor en gooien we meteen ook onze deuren open. Het boek bevat bijdragen van journalisten, experts en burgerjournalisten. Eén van die experts, Nico Carpentier (VUB) komt vertellen over het hoe en waarom van burgermedia. Een uitstekende gelegenheid ook om eens de mensen achter Indymedia.be te leren kennen.

De één ziet eindelijk kansen voor de democratisering van de media, de ander ziet het fenomeen met lede ogen aan en vreest nog meer vervlakking en de teloorgang van journalistieke waarden. Het fenomeen van de burgermedia maakt tegenstrijdige reacties los. Wij brachten enkele stemmen samen in een boekje (met bijdragen van de journalisten Pol Deltour, Walter Zinzen en Walter Pauli, experts Nico Carpentier en Bart Cammaerts en burgermedia als Indymedia.be, Radio Centraal en de community-website van de Vooruit).

Op de opendeurdag van Indymedia.be kan je komen luisteren naar een uiteenzetting van Nico Carpentier. Verder blikken we terug op 2007 en vooruit op wat er in 2008 allemaal zal gebeuren op en rond Indymedia.be. Heb je zin om mee te werken aan Indymedia.be, maar heb je nog veel vragen? Of ben je een trouwe lezer en wil je de medewerkers van Indymedia.be eens in levende lijve ontmoeten? Kom dan zeker langs op 17 februari vanaf 13u00 in ons mediacentrum op de Haachtsesteenweg 51 in Sint-Joost-Ten-Node (Brussel, vlakbij de Kruidtuin).

Op het programma:

Boekvoorstelling 'Burgermedia'
Media-expert Nico Carpentier (VUB) geeft een uiteenzetting over het hoe & waarom van burgermedia.
Burgermedia in actie
- Indymedia.be jaaroverzicht 2007 & vooruitblik 2008
- Workshops bloggen, foto, video, community
En verder...
- Videoprojecties, audiomontages, voorproefjes van de nieuwe website, ...
- Hapjes & drankjes
- Creative Commons music door Netlabelism

Info: info@indymedia.be / 02 209 23 80

In samenwerking met

x Sluit venster x